Yuki : het telraam als inspiratie voor de bedrijfsnaam

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Yuki : het telraam als inspiratie voor de bedrijfsnaam

5 december 2017
  • 11391 keer gelezen

Een sterk idee begint met een sterke naam. Deze maand schuiven we ondernemers naar voren die het verschil maken met een originele bedrijfsnaam. En meestal is dat niet hun familienaam. Laat je inspireren!

Ze hadden ‘Admin-nog iets’ of ‘Fin-nog iets’ kunnen heten. Zoals zoveel boekhoudkantoren. Maar als accountancy je corebusiness is dan kies je beter een originele naam. “Een naam waar een verhaal achter zit dat blijft plakken”, zegt Marc Coppens van boekhoudplatform Yuki.

Een naam die p(l)akt

Plakken doet de naam zeker, reden waarom we even bellen met Marc. “Hoe we bij die naam kwamen? Door heel breed te gaan tijdens het brainstormen. Toevallig had iemand iets gelezen over de initiële voorloper van het telraam, een instrument dat wel past bij boekhouding. Dat was een systeem van tellen met stenen. Zo’n steen heet een Yuki. Het begin van alles dus.”

Een naam met een verhaal wordt onthouden

“Een naam kies je niet zomaar: iedereen heeft ideeën en als je die bij 10 mensen voorlegt krijg je 9 verschillende meningen. Maar we zijn heel tevreden met de keuze: Yuki is heel kort en krachtig. En zeker niet doorsnee als je het vergelijkt met boekhoudkantoren met namen als ‘admin-nog iets’ of ‘fin-nog-iets’. Met alle respect, maar na een vergadering met zo’n bedrijf ben je de naam direct al vergeten.”

“Ik merk dat mensen de naam Yuki onthouden. Zoals men in Nederland zegt: het bekt goed. Er komt een smile op iemands gezicht, of mensen fronsen hun wenkbrauwen. Maar de naam leidt gegarandeerd tot een gesprek omdat er een verhaal achter zit.”

Vergeet je domeinnaam niet

Heb je een sterke naam gevonden? Registreer je domeinnaam dan zo snel mogelijk. Zelfs wanneer je idee nog zeer pril is. Je eigen website een concrete invulling geven, kan altijd nog later. Via claimjeidee kan je checken of je domeinnaam nog vrij is.

Een goede naam voor je zaak bedenken is een kwestie van experimenteren.

Nog nood aan inspiratie? Download dan je eigen Namenlabo met 10 experimenten om zelf een originele naam voor je idee te bedenken.

 

In samenwerking met
agoria_logo_cmyk-pos

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.