Waarom kost een domeinnaam niet overal hetzelfde?

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Tips

Waarom kost een domeinnaam niet overal hetzelfde?

21 augustus 2016
  • 452 keer gelezen

Er zit nogal wat variatie in de prijzen voor domeinnamen. Waardoor komt dat? Hieronder lichten we een tipje van de sluier.

  • De extensie: een belangrijke onderscheidende factor is de extensie waaronder je jouw domeinnaam wil registreren. Sommige extensies zijn zeer goedkoop. Aan anderen kan daarentegen best een pittig prijskaartje hangen. De uitschieter hierbij is .rich waar je al snel tussen de 2200 en de 2500 euro per jaar moet neertellen. Voor een .be-domeinnaam schommelt de prijs tussen de 5 en de 50 euro.
  • De diensten verbonden aan je domeinnaam: Het grootste verschil is verklaarbaar door de extra diensten die je bij je domeinnaam krijgt. Sommige bedrijven hebben een pakketprijs, inclusief hosting en verschillende e-mailadressen, andere plakken enkel een prijs op de registratie van de domeinnaam en rekenen extra’s aan voor je e-mailadres of website.
  • Tijdelijke promoties: Veel hosting bedrijven voeren campagnes om nieuwe klanten aan te trekken. Vaak doen ze dat door de prijs van de registratie van een domeinnaam te verlagen of een pakket aan te bieden waarbij verschillende diensten (domeinnaam, e-mail, website, …) gebundeld worden en aan een verlaagde prijs aangeboden worden.

 

Een gouden tip? Kijk eerst rond en vergelijk de prijzen tussen de verschillende aanbieders voordat je jouw naam registreert. Hou daarbij rekening met de extra opties die aangeboden worden bij de registratie van je domeinnaam.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.