Waarom Payconiq 124 domeinnamen registreerde…

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Waarom Payconiq 124 domeinnamen registreerde…

10 mei 2019
  • 21900 keer gelezen

Je lanceert een app die mobiel betalen mogelijk maakt en de wereld moet veroveren? Dan kan je niet om een straffe naam heen. Na grondige research kwam ‘Payconiq’ uit de bus. Een naam die goed bekt en perfect de lading dekt, maar niet zo makkelijk te spellen is. Gelukkig werd daar een creatieve mouw aan gepast.

Payconiq is een mobiel betaalinitiatief dat in 2014 uit de denktank van het ING innovatiecentrum rolde. Met de tool kunnen gebruikers makkelijk online, onderweg en onderling betalen. Inmiddels zijn in België al meer dan 37.000 winkeliers met het systeem vertrouwd. De Europese uitrol is in de maak.

Een naam die de lading dekt

Elk goed idee start met een sterke naam. En voor die naam klopte ING bij het namenbureau Globrands aan. Na grondige analyse en verschillende brainstormsessies kwam de naam ‘Payconiq’ uit de bus:

“Payconiq is een samentrekking van ‘pay’ en ‘iconic’. ‘Pay’ spreekt voor zich. De ‘iconic’ wijst enerzijds op de iconen in de app voor gebruikers en retailers . Anderzijds kun je de mogelijkheid om online, onderweg en onderling te betalen als ‘iconisch’ omschrijven.”

Pekonik? Peejkonniq? Pajconnic?

Een weldoordachte en catchy naam. Al had niet iedereen meteen de correcte schrijfwijze onder de knie. Gelukkig werd daar een handige oplossing voor bedacht met een slimme radiocampagne. De campagne riep op om naar de website van Payconiq te surfen. Zonder de naam te spellen.

Payconiq registreerde maar liefst 124 domeinnamen. Allemaal verschillende schrijfwijzen van Payconiq die surfers mogelijk intikken. En die linkten natuurlijk stuk voor stuk door naar de enige échte payconiq.be.

Registreer altijd enkele varianten van je domeinnaam

Betekent dit nu dat je als ondernemer zo veel mogelijk adressen voor je website vast moet leggen? Natuurlijk niet. Al raden we wél altijd aan om een aantal varianten van je domeinnaam te registreren. Zo komt iemand die een tikfoutje maakt of twijfelt aan de juiste schrijfwijze toch altijd op jouw website terecht.

Heb je een geschikte naam voor jouw idee gevonden? Kijk via de domeinnaam checker of jouw domeinnaam nog vrij is. En registreer meteen ook enkele varianten.

Een goede naam voor je zaak bedenken is een kwestie van experimenteren.

Nog nood aan inspiratie? Download dan je eigen Namenlabo met 10 experimenten om zelf een originele naam voor je idee te bedenken.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.