Ondernemende Belgen registreren hun domeinnaam sneller

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Tips

Ondernemende Belgen registreren hun domeinnaam sneller

22 februari 2019
  • 2187 keer gelezen

Ondernemende Belgen registreren hun domeinnaam sneller om een nieuw ondernemersidee kracht bij te zetten en concreet te maken.

Vorig jaar reserveerden ondernemende Belgen hun domeinnaam pas bij de effectieve opstart van hun eigen zaak. Nu doen ze dit al voordat ze effectief aan de slag gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van InSites Consulting voor DNS Belgium.

Belgen gaan vaker online

Uit het onderzoek blijkt dat Belgen in het algemeen vaker online gaan. Belgen hechten meer en meer waarde aan de vrijheid en ontspanning die het internet hen geeft. Het internet is dan ook een essentieel onderdeel van hun dagelijks leven geworden.

Registreren Belgen een domeinnaam?

Van de bevraagde Belgen geeft slechts 5% aan dat ze al één of meerdere domeinnamen heeft geregistreerd. 95% heeft dus nog nooit in zijn of haar leven een domeinnaam geregistreerd. 35% van deze laatste groep is wel van plan een domeinnaam te registreren in de toekomst. Dit zijn hoofdzakelijk de ondernemende Belgen.

Belgen registreren hun domeinnaam steeds vroeger

Ondernemende Belgen claimen dus vroeger hun eigen online plek. Op een jaar tijd is het aantal Belgen dat een domeinnaam registreert nog voor ze een zelfstandige activiteit begint bijna verdubbeld. Waar vroeger slechts 23% een domeinnaam registreerde vanaf het ontstaan van een ondernemersidee, doet nu 42% dat al.

In het onderzoek is deze verschuiving duidelijk te zien aangezien het aantal Belgen dat een domeinnaam registreert bij de opstart van een eigen zaak zakte van 24% naar 11%. Na de opstart registreren nu nog 23% van de ondernemende Belgen hun domeinnaam. Een jaar geleden was dit nog 30%.

Alles start met een sterke naam

Het belang van je domeinnaam vroeg registreren, mag niet onderschat worden. Je maakt er je ondernemersidee concreet mee en je claimt jouw online plek. Want de domeinnaam en de website die hieruit volgt, zijn volledig van jou. Dit in tegenstelling van de social media kanalen waarbij je jouw huis bouwt op ‘gehuurde grond’.

Een domeinnaam registreren, start natuurlijk altijd met het vinden van een sterke naam voor jouw ondernemersidee en eigen zaak.
Denk dus tijdig en grondig na over je naam! We helpen je hierbij graag een handje:

• check Claimjeidee voor inspiratie en praktische tips & tricks om van je naam een succes te maken;
• download ons gratis namenboekje met tips en experimenten om zelf een sterke bedrijfsnaam te bedenken.

Wil je meer lezen over het onderzoek door InSites Consulting voor DNS Belgium? Check dan de infographic over ‘Belgen en het internet’.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.