Next steps

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Next Steps

Mooi zo. Je hebt je domeinnaam geregistreerd. Nu wordt het serieus. Volgende organisaties zetten mee hun schouders onder jouw project.

Begeleiding nodig?

Wil je van ervaren ondernemers horen hoe je het maximum uit je idee kan halen? Leg je oor te
luister bij een startup-incubator. Ze geven je graag advies.

Ghentrepreneur

Ghentrepreneur is een samenwerkingsverband tussen de Stad Gent, de Arteveldehogeschool, HoGent & UGent. Samen met de jeugdhuizenkoepel Formaat en met de steun van EFRO, VLAIO en de provincie Oost-Vlaanderen willen wij alle Gentse jongeren tussen 18 & 25 jaar aan de slag krijgen met hun ondernemende ideeën en dromen! Gentrepreneur verkoos Madam Bakster in 2016 tot student-ondernemer van het jaar. Deze naam haalde het van andere alternatieven.

Naar de website

Agoria

Agoria verenigt en verdedigt de ondernemingen in de technologische industrie. Start-ups kunnen er beroep doen op een uitgebreid dienstenaanbod die hen toelaat om zich te ontwikkelen, zowel in België als in het buitenland. Ontdek onze diensten nu. Via Agoria kwamen we terecht bij Yuki: de benaming van een oud telsysteem als bedrijfsnaam voor een modern online boekhoudplatform.

Naar de website

UNIZO

Je wil een eigen zaak starten. Je hebt de motivatie en de inspiratie, maar je zoekt naar antwoorden. Je wil advies en misschien wel coaching. UNIZO ontwikkelde voor starters een breed pakket aan ondersteuning en begeleiding. Marieke Van Pee startte via Unizo haar Eva’s Appel op: een naam die ze al bedacht had in de prille fase van haar ondernemersdroom.

Naar de website

Formaliteiten regelen?

Een vergunning, een ondernemersnummer, een btw-nummer, ... Als starter moet je tal van
praktische zaken regelen. Hierbij kan een ondernemingsloket je helpen.

VDAB

Maak werk van je zaak. Het idee voor de opstart van je eigen zaak is er. Toch zit je nog met enkele vragen. Bereid je goed voor en maak meer kans op succes. VDAB helpt je gratis op weg. VDAB bracht ons bij Caveman: hoe een bijnaam uit je studententijd kan leiden tot een bedrijfsnaam.

Naar de website

Bryo

Bryo staat voor Bright & Young en is een netwerk van jonge, gedreven mensen die goesting hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. Bryo is een project van Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen. Want meer ondernemers en ondernemingen in Vlaanderen is goed voor onze welvaart en ons welzijn. Bryo leidde ons de weg naar de Robin Hood van de e-commerce: Earnieland

Naar de website

Bijleren?

Je bent nooit te oud om bij te leren. Zeker niet nu je aan de wieg van je eigen startup staat. Het
perfecte moment om nog snel enkele kneepjes van het vak te leren?

BeCommerce

BeCommerce is de Belgische vereniging van de bedrijven actief in verkoop op afstand, via internet, en dus alle vormen van e-commerce. Dankzij bewustmaking, informatie, promotie, de certificatie van e-commerce websites door middel van het BeCommerce Kwaliteitslabel en een eigen gedragscode, wil BeCommerce bouwen aan de groei van de sector en de versterking van het consumentenvertrouwen in kopen op afstand. Via BeCommerce surften we naar Deeleenkoe: de descriptieve naam van het online platform van David De Keyser.

Naar de website

Je idee beschermen?

Je domeinnaam is nu wel geregistreerd. Maar je idee is daarom nog niet beschermd. Als je zeker wil zijn dat niemand anders met je idee gaat lopen, klop je best even bij een merkenbureau aan.
  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.