Namen van zomerbars: dit zijn onze favorieten

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Namen van zomerbars: dit zijn onze favorieten

1 augustus 2018
  • 16343 keer gelezen

Elke zomer schieten ze als paddenstoelen uit de grond: zomerbars. Wie houdt er nu niet van om heerlijk te niksen, een frisse cocktail in de hand? Maar waar wij ook van houden: de leuke namen van die zomerbars. Per provincie gingen we op zoek naar de zomerbar met de leukste naam.

West-Vlaanderen: Apéro Château (Beernem)

De naam geeft het al prijs: Apéro Château is een sympathieke zomerbar in de schaduw van een feeëriek kasteel. Je vindt er  cocktails en smallbites & tapas. De naam vat het concept perfect samen en klinkt nog goed ook. Straf!

Oost-Vlaanderen: Kiosko (Gent)

Aan de Hagelandkaai in Gent vind je een stukje Italië aan de Leie: Kiosko. Spilpunt is een verlaten kiosk. Deze op-en-top Italiaanse zomerbar serveert Aperol-Spritz en enkele zuiderse specialiteiten.

Brussel: Bar Eliza (Brussel)

Intussen kent zowat elke Brusselaar het paviljoen midden in het Elisabethpark. Zodra de zon schijnt, worden tafels en stoelen bovengehaald en vormt het groene park de sfeervolle setting voor Bar Eliza. Een leuke knipoog naar de naam van het park.

Antwerpen: Café Kamyon (Antwerpen)

In het kader van de Zomer van Antwerpen, vind je op de locatie van de voorstelling Kamyon, een hele zomer lang een gelijknamige zomerbar. Bezoekers kunnen er voor en na de voorstelling genieten van een hapje, een drankje met uitzicht op de Antwerpse haven. Dankzij de alliteratie blijft de naam hangen.

Limburg: Baouzza Beachbar (Diepenbeek)

Toegegeven: wat Baouzza precies betekent, weten we niet. Maar dat het zomers klinkt, staat buiten kijf. We stellen er ons spontaan witte stranden, zwoele avonden en late night barbecues bij voor. En dat is ook exact wat Baouzza Beachbar te bieden heeft.

Vlaams-Brabant: zoMerbar (Leuven)

Op het dakterras van het M-Museum in Leuven vind je voor de zesde zomer op rij de zoMerbar. Deze gezellige cocktailbar opent van donderdag- tot zondagavond de deuren. Je kan er genieten van muziek, woord, dans en comedy.

 

Wat maakt een sterke naam?

Zoals je merkt zijn er heel wat manieren om een leuke opvallende naam voor je zomerbar te bedenken:

  • maak gebruik van je locatie
  • speel in op wat jouw concept uniek maakt
  • ga creatief om met taal

 

Ook foodtrucks hebben deze boodschap goed begrepen. En ook voor jouw zaak gaat dezelfde vlieger op. Probeer te spelen met verschillende elementen zoals locatie, specialiteit, sfeer… om tot een verrassende en beklijvende naam voor je zaak te komen.

Wil je graag meer tips voor het bedenken van een straffe naam, dan helpen deze methodes je ongetwijfeld verder op weg.

Een pakkende naam gevonden? Leg dan snel de domeinnaam vast en je bent vertrokken!

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.