Mien Kaba’s West-Vlaamse ondernemerszin

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Mien Kaba’s West-Vlaamse ondernemerszin

13 november 2019
  • 3295 keer gelezen

“Niet internationaal genoeg.” Dat was het verdict van haar vrienden toen Dominique de naam Mien Kaba voorstelde. Het blijkt uiteindelijk wel mee te vallen. Al gebeurt het af en toe wel dat een leverancier even in de war is. De 44-jarige West-Vlaamse studeerde in 2016 af als marokijnbewerkster en maakt intussen dagelijks handgemaakte tassen.

Een naam die vertelt wat je doet

“Ik zat al vrij vroeg met de naam Mien Kaba in mijn hoofd. Al van in het begin van de cursus marokijnbewerking. Ik merkte dat heel wat tassenmakers gewoon onder hun eigen naam werken, maar daar had ik geen zin in. Ik wilde een naam die vertelde wat ik wilde doen, zonder te veel ‘blabla’. En dat werkt. Heel wat mensen begrijpen de naam onmiddellijk.”

“Heel wat tassenmakers werken onder hun eigen naam, maar daar had ik geen zin in.”

rsz_mien_kaba_5_van_7Kleine start-up met internationale naam?

“Ik ben met de naam naar vrienden gestapt om te luisteren wat zij ervan vonden en ik heb gecheckt op Google wie er die naam nog gebruikte. Niemand, zo bleek. De naam werd snel omarmd door mijn vrienden, al maakten enkelen zich zorgen over het internationale karakter. Ik heb besloten dat niet als een probleem te zien. Ik ben een eenpersoonsbedrijfje, dus ik hoef niet per se naar het buitenland te kijken. Ik heb liever dat mensen, zoals nu het geval is, me kunnen zien werken in mijn klein atelier. Je kan altijd komen kijken, ik zit in een oud café en iedereen kan gewoon binnenkijken.”

Een naam met West-Vlaamse roots

“Intussen gebruikt iedereen de naam Mien Kaba. Het is een knipoog naar mijn West-Vlaamse roots, maar het kan staan voor een voor- en achternaam, iets waar veel Nederlanders een fout tegen maken. Zij kennen het woord ‘kaba’ niet, en denken dat dat mijn achternaam is. Ze spreken me dan ook aan als Mien (lacht). Toen de naam vast lag hebben mijn broers geholpen met de website en het registreren van de URL.”

“Mien Kaba is een knipoog naar mijn West-Vlaamse roots.”

De tip van Dominique: praat met mensen die ervaring hebben

“Als startende ondernemer moet je met mensen praten. Luister naar zij die al ervaring hebben, je leert er zo veel van! Ik ben naar heel wat handtassenmakers gestapt en heb rechtuit gevraagd naar tips. Ik dacht dat de meesten me zouden zien als een extra concurrent, maar bijna iedereen heeft me geholpen. Soms moet je dus gewoon op mensen afstappen.”

 

 

BewarenBewaren

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.