Een lofdicht voor wie een eigen zaak sticht

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Een lofdicht voor wie een eigen zaak sticht

6 augustus 2019
  • 2476 keer gelezen

Dat mensen rijmende slogans makkelijker onthouden, zal iedereen beamen. En wellicht geldt dat ook voor rijmende bedrijfsnamen. Wil je het ook eens proberen? Laat je door deze voorbeelden inspireren.

Blinkende auto’s bij Bling King

Bling King rijmende bedrijfsnamenIs je auto besmeurd? Ga dan naar Bling King voor een wasbeurt. De carwash is de grootste van het land. En alles draait er om de klant. Joost Vanhaerents (zaakvoerder): “Zoals de naam doet vermoeden, is de klant koning bij Bling King. Zo zorgen ledlichtjes in de tunnel voor een speciale Las Vegas stijl ervaring. Terwijl je achteroverleunt in je auto, zullen onze systemen hem tot blinkens toe wassen. En omdat de tunnel zo breed is, hoef je niet bang te zijn voor krassen.”

Tussen de boeken in Le Bal Infernal

Le Bal Infernal rijmende bedrijfsnamenLe Bal Infernal was jarenlang een legendarisch café in Gent, vooraleer het een slechte naam kreeg. Daarna stond het een hele tijd leeg. Vier jaar geleden opende het pand opnieuw de deuren. Behalve de naam is er van het oude café niet veel meer te bespeuren. Zo staan alle muren nu vol tweedehandsboeken. Klanten drinken er een koffie of een cocktail terwijl ze een boek uitzoeken.

Pieter Ericx (nieuwe uitbater): “De naam Le Bal Infernal klinkt mysterieus en lijkt zo uit een boek te komen. Daarom hebben we hem gewoon overgenomen. En ook omdat we vonden dat hij goed bekte. In het begin merkten we dat de naam nog negatieve connotaties opwekte. Nu zien we dat er vooral voordelen aan verbonden zijn. Dat mensen meteen weten waar het café is, bijvoorbeeld, dat is wel fijn.”

Rondreizende pasta van Pasta La Vista

Pasta La Vista rijmende bedrijfsnamenOorspronkelijk was Pasta La Vista een klein restaurantje in Maldegem, waar je verschillende pasta’s kon eten. Vandaag willen de eigenaars uitgroeien tot een heuse pastaketen. Intussen hebben ze een tweede restaurant én elf pastamobielen die je kan huren voor je feest of event. Dieter Vandenbussche (eigenaar): “Met onze pastabars spelen we in op een trend. Mensen willen snel en toch kwalitatief eten, in een aangename omgeving. En dat is wat we hen bieden met onze Pasta La Vista-beleving. Pasta La Vista klinkt badass en bekt goed, we zeggen graag tot ziens of ‘hasta la vista’ als groet.”

Ben jij op zoek naar een leuke naam, maar kan je nog wel wat leren? Neem een kijkje in ons namenboek en laat je inspireren.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.