Laat je outfit (en je naam) voor zich spreken

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Laat je outfit (en je naam) voor zich spreken

27 november 2019
  • 1775 keer gelezen

Koudere temperaturen, dat betekent hoog tijd om je garderobe helemaal te herdenken. Ga voor de trends van dit seizoen: welkom terug oversized vesten en kabeltruien! Qua print kies je deze herfst voor Schotse ruiten, luipaard of felle kleuren. Heb je zelf een kledingmerk waarvoor je nog een originele naam wil bedenken? Laat je dan inspireren door deze modezaken. Zowel gevestigde namen Brantano en Bellerose als het frisse Eva’s Appel wisten hun identiteit perfect te capteren in hun bedrijfsnaam.

Bellerose

Het Belgisch merk behield zijn Amerikaanse roots dankzij de internationaal klinkende naam, naar het dorp Bellerose op Long Island in New York. De collecties combineren internationale invloeden door een mix van Amerikaanse vintage en Franse vrouwelijkheid. Ook de naam kan je zowel op z’n Engels als op z’n Frans uitspreken.

Brantano

Een ander Belgisch modemerk en familiebedrijf mikt eerder op jouw voeten. De familie Brantegem voegde een Italiaanse touch toe aan hun naam. In de jaren 70 stonden Italiaanse schoenen immers voor het summum van kwaliteit en degelijkheid. Brantano is in België én buurlanden intussen een alom gekende naam als schoenenmerk en multimerkenstore.

Eva’s Appel

Niets fijner dan weten dat je – verborgen voor andermans ogen – modieuze lingerie draagt. Als knipoog naar de verboden vrucht koos oprichtster Marieke voor de naam Eva’s Appel. “Lingerie is iets heel intiems. Vrouwen geven zich letterlijk bloot als ze hier komen.” Doe je in haar zaak gerust te goed aan guilty pleasures: haar lingeriesetjes bijten niet!

Trek zelf je stoute schoenen aan en doe meer inspiratie voor een originele naam op in ons Namenboekje!

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.