Kleur buiten de lijntjes met je herfstoutfit

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Kleur buiten de lijntjes met je herfstoutfit

19 augustus 2019
  • 1675 keer gelezen

Maak jij je kroost al klaar voor de herfst? De zomer is nog niet voorbij, maar in de winkelrekken maken de zomerspullen wel stilaan plaats voor de herfstcollectie. Bij winkels als Paper Planes, Mic Mac Minuscule en Bellerose zijn dat collecties die net dat tikkeltje anders zijn. En dat weerspiegelt zich helemaal in hun namen.

Tegen de stroom in

Voor gloednieuwe schooltassen of schoenen om de speelplaats te trotseren, kunnen klanten terecht bij Paper Planes. Net als een papieren vliegtuigje gaat hun collectie ecologische merken niet zomaar met de stroom mee. Ook de online kledingwinkel MAD&MOISELLE verkoopt merken die graag buiten de lijntjes kleuren. Stijlvolle kleren met een vleugje rock-’n-roll. Het gekke mad gecombineerd met het strakke moiselles, dus.

Een nieuw leven voor babyspullen

De Limburgse Sanne Lambermon ontwerpt en maakt de spullen van Petit Pourri allemaal zelf. Bij haar kunnen mensen terecht om babykleertjes en beddengoed te pimpen met geborduurde strijkfiguurtjes. Ideaal om je klein verwend nestje (of “petit pourri”) mee uit te dossen.

Mic Mac Minuscule specialiseert zich in hippe tweedehandse en ecovriendelijke geboortelijsten. In 2018 riep Unizo de winkel uit tot Oost-Vlaamse Starter van het Jaar. De naam is een knipoog naar de Vlaamse kinderserie Mic, Mac en Mon, uit de jaren ‘80. Minuscule verwijst naar ‘consuminderen’ en ‘minder rompslomp’.

Belgisch modemerk met Amerikaanse inspiratie

Bellerose is een bekend Belgisch familiebedrijf met internationale allures. Het kledingmerk is genoemd naar een idyllisch Amerikaans dorpje in Long Island. ‘Bellerose’ kan je zowel op z’n Engels als op z’n Frans uitspreken. En dat past helemaal bij de eclectische stijl van hun collectie die vintage Amerikaanse elementen combineert met een verfijnde Franse touch.

Ook op zoek naar een naam met een twist? Laat je inspireren door ons namenboekje!

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.