Hoe reserveer & registreer ik mijn domeinnaam?

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Tips

Hoe reserveer & registreer ik mijn domeinnaam?

8 mei 2017
  • 6686 keer gelezen

Eerst en vooral moet je op zoek naar een naam. Heb je een naam gevonden, reserveer en registreer dan snel je domeinnaam. Zo kan je meteen aan de slag wanneer de tijd én je idee rijp zijn!

To do: een naam bedenken

Wanneer je een idee hebt, start je best zo snel mogelijk met het bedenken van een naam.

Dat kan je aanpakken op heel wat verschillende manieren. Je kan je bijvoorbeeld focussen op bepaalde aspecten waar je onderneming voor zal staan. Een andere optie is je te baseren op je eigen naam of de locatie van je toekomstige zaak. Carol Struyf van Canary Hill kwam al fietsend door de Vlaamse Ardennen op haar geniale merknaam.

Ga aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop. Via deze beproefde methodes helpen we je graag op weg.

How to: er een domeinnaam aan koppelen

Aan die naam moet je nu een domeinnaam koppelen. Noodzakelijk, want op die manier maak je je idee concreet en verklein je de kans het project uit te stellen. Je verzekert jezelf ervan dat de naam enkel door jou gebruikt kan worden en dat mensen je vanaf nu ook online kunnen terugvinden.

De perfecte domeinnaam voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • kort
  • makkelijk te spellen
  • uniek en blijft hangen
  • SEO-vriendelijk
  • houdt verband met de inhoud op de website

 

Een goede domeinnaam vinden die aan al deze criteria voldoet is niet eenvoudig.  Deze tips kunnen helpen:

Must do: domeinnaam reserveren & registreren

Stap 1 – Check de beschikbaarheid

Heb je een sterke domeinnaam gevonden? Controleer dan eerst of deze nog beschikbaar is via de domeinnaam checker.

Stap 2 – Kies je extensie

De keuze van je extensie kan je doelgroep verduidelijken en zorgt ervoor dat je je online beter kan positioneren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kies je voor .be, .vlaanderen of .brussels? Of zie je het groots en ga je meteen voor .com en .eu? Je kan er ook voor kiezen meerdere extensies te registreren. Dit stappenplan helpt je bij je keuze.

Stap 3 – Registreer je domeinnaam

Je hebt al wel een idee, maar bent nog niet van plan je zaak onmiddellijk op te starten? Registreer je domeinnaam dan al vast. Je hoeft nog geen website uit te bouwen, maar op deze manier ben je wel zeker van jouw plekje op het web wanneer je klaar bent voor de start. Kies een registrar en koop je domeinnaam. Na wat zoeken, vind je zeker een registrar die de domeinnaam voor enkele euro’s per jaar aanbiedt. Die wordt nu één jaar lang voor jou gereserveerd.

Wil je vandaag nog aan de slag, dan kan dat via dezelfde procedure: kies een registrar en koop je gekozen domeinnaam. Vervolgens krijg je de keuze tussen verschillende pakketten: wil je bijvoorbeeld je eigen gepersonaliseerde e-mailadres of website? Het kan allemaal. Een eenvoudige site maak je makkelijk zelf. Voor een complexe e-commerce website raadpleeg je beter een specialist.

 

Doorloop deze drie stappen snel en eenvoudig via de domeinnaam checker en waag de sprong om je eigen idee verder uit te werken. Veel succes!

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.