“Als Getaald niet online gevonden wordt, besta ik niet”

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

“Als Getaald niet online gevonden wordt, besta ik niet”

12 december 2017
  • 11023 keer gelezen

Een sterk idee begint met een sterke naam. Deze maand schuiven we ondernemers naar voren die het verschil maken met een originele bedrijfsnaam. En meestal is dat niet hun familienaam. Laat je inspireren!

Een nieuwe start als zelfstandige

Haar eigen project nam een vliegende start, maar zakte daarna even in elkaar. Gelukkig zette Lisa Geets alle zeilen bij om Getaald tot het succes te maken dat het vandaag is.

“Ik heb lang in het onderwijs gestaan”, begint de copywriter, “maar dat had ik na een tijdje wel gezien. Ik wilde voor mezelf beginnen werken. Een mens kan nu eenmaal geen twee dingen tegelijk, dus stopte ik met het werk als leerkracht en ging als zelfstandige aan de slag.”

Online onvindbaar

“Het idee voor Getaald kwam er in de zomer van 2015. Ik wilde heel graag iets doen met copywriting of taaltrainingen. Het project stond vrij snel op poten. Ik had enkele grote en leuke klanten. Maar daarna viel het stil. Ik had mezelf onvoldoende in de markt gezet. Ik had geen Twitter, postte te weinig op Facebook, dus dat was niet zo gek. Ik was gewoonweg niet te vinden online. En als mensen je niet vinden, dan gebeurt het niets. Als zelfstandige moest ik zelf in actie schieten want er stond geen baas klaar om me te helpen.”

Met een d of met een t?

“Getaald is de eerste naam die in me is opgekomen. Ik vroeg me af hoe ik mijn klanten zou gaan factureren en dus hoe ik betaald zou worden. De naam Getaald is zo snel ontstaan. Ik heb de naam onmiddellijk gegoogeld en er bleek al een meisje te zijn met een gelijknamige blog, waar al jaren niets meer op verscheen. Ik heb haar zonder succes proberen contacteren.

De reacties op de naam zijn zeer positief. Natuurlijk was er die ene grapjas die vroeg of Getaald met een d of een t werd geschreven, maar daar kon ik hartelijk om lachen. Toen ik m’n domeinnaam vastlegde, koos ik niet enkel de URL getaald.be, maar ook enkele andere, voor als ik verder wil gaan, bijvoorbeeld met taaltrainingen. Die URL’s worden momenteel nog niet gebruikt, maar ik kan ze activeren wanneer de tijd daar rijp voor is.”

De tip van Lisa

“De naam ‘Getaald’ was mijn eerste idee. Ik blijf meestal ook bij mijn eerste gedacht. Dat doet het allemaal gemakkelijk lijken, natuurlijk. (lacht) Vergeet ook nooit te checken of je domeinnaam nog vrij is, en check ook je naam op Facebook en op Twitter. Het is zó belangrijk om online gemakkelijk gevonden te worden.”

Een goede naam voor je zaak bedenken is een kwestie van experimenteren.

Nog nood aan inspiratie? Download dan je eigen Namenlabo met 10 experimenten om zelf een originele naam voor je idee te bedenken.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.