Friends and Fools: lang niet zo’n dwaze naam

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Friends and Fools: lang niet zo’n dwaze naam

17 januari 2018
  • 9093 keer gelezen

Angelo is student KMO Management en een fervent surfer. Hij wilde studie en passie graag combineren. Toen hij voor een schoolproject een teambuilding in elkaar mocht boksen viel de puzzel in elkaar. En ging het plots heel snel voor Friends and Fools…

Teambuilding op het water

Angelo: “Ik droomde van een teambuilding op het water. Mijn medestudenten en ik hadden snel door dat we het idee van een teambuilding op het water, konden uitbreiden naar andere activiteiten op het water, zoals een drijvend restaurant.”

Wat volgde was een intense periode waarin Friends and Fools het levenslicht zag. Een Gentse start-up die unieke en avontuurlijke concepten bedenkt en realiseert. “Slapen tussen de bomen, dineren op een meer, … Geen idee is ons te gek”, zegt Angelo.

Het leverde Angelo een nominatie voor de Gentrepreneur award 2017 op. Een jaarlijkse wedstrijd die jonge Gentse student-ondernemers een extra duwtje in de rug wil geven. Ook Start it @KBC zet z’n schouders mee onder het project; net als acceleratorprogramma The Birdhouse.

Niet te ver zoeken

Een originele en catchy naam bedenken? Soms moet je het niet ver zoeken. “We hadden niet veel tijd om een naam te bedenken, dus hebben we ons gewoon afgevraagd: ‘wat zijn wij eigenlijk?’. En ja, we zijn vrienden met af en toe een dwaas idee, dus werd het Friends and Fools”, aldus Angelo.

Verschillende .be-adressen

Voor een start-up is niet alleen de naam, maar ook de online identiteit erg belangrijk. “De website is ons portfolio”, vertelt Angelo. “Daar kunnen potentiële klanten vinden wat we zoal doen. Het is ons visitekaartje.”

“Toen we een domeinnaam wilden registreren was Friendsandfools.be onze eerste reflex. We zijn tenslotte een Belgisch bedrijf. We hebben daarnaast een hele resem andere .be-adressen geregistreerd, zodat mensen ons via verschillende wegen vinden: cocoontree.be, dinneronalake.be, …”

What’s in a good name?

Een goede naam bedenken voor je idee is niet zo simpel. Veel factoren spelen hierbij een rol.

De tip van Angelo: “Keep it obvious en vermijd woordspelingen en zaken die misbegrepen kunnen worden zoals fonetische schrijfwijzen, woorden waar klinkers of medeklinkers weggelaten worden,…”

Loop je zelf ook rond met een leuk idee?

Dan kan een leuke naam je plannen in een stroomversnelling brengen. Download hier het gratis namenboekje met tips en experimenten om een sterke bedrijfsnaam te bedenken. En registreer meteen de bijbehorende domeinnaam.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.