FeestFornuis: een geslaagde naam?

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

FeestFornuis: een geslaagde naam?

13 november 2017
  • 11876 keer gelezen

Een eigen zaak beginnen. Dat was jarenlang de droom van Steppe Wouters. Hij wou een cateringbedrijf beginnen dat feesten op maat serveert. Toch bleef het lange tijd bij dromen. Tot hij een geslaagde naam voor z’n zaak vond…

Feestfornuis

Wij vinden FeestFornuis een leuke naam. Steppe vindt FeestFornuis een leuke naam. Maar… wat vindt de man in de straat eigenlijk van die naam? Onze reporter ging op onderzoek:

 

Creatieve bedrijfsnaam

Het was op de beurs Ondernemen in Brussel dat Steppe de stand van DNS Belgium opmerkte: ‘Wij bedenken een straffe naam voor jouw idee’. Twee dagen lang bedachten knappe koppen er een creatieve bedrijfsnaam voor startende ondernemers, waarvan de .be-domeinnaam nog vrij was.

Aarzelend stapte Steppe onze stand binnen. Wat voor zaak hij wilde beginnen? En of hij al een idee had voor een leuke naam?

“Ik wil graag mijn eigen eet- en feestconcept lanceren. Een soort catering op maat voor feestjes. Een naam heb ik nog niet. Maar ik wil graag een korte, catchy naam die duidelijk maakt wat ik doe en die blijft hangen. Het liefst in het Nederlands.”

Na een korte brainstorm schotelden onze copywriters hem de naam ‘FeestFornuis’ voor. Ja, daar zat wel wat in. Steppe legde onmiddellijk de bijbehorende domeinnaam, feestfornuis.be, vast. De vage droom werd plots heel concreet en Steppe heeft nu z’n eigen zaak.

Loop je zelf ook rond met een leuk idee? Dan kan een leuke naam je plannen in een stroomversnelling brengen. Download hier het gratis namenboekje met tips en experimenten om een sterke bedrijfsnaam te bedenken.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.