De verboden vrucht van Eva

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

De verboden vrucht van Eva

9 januari 2018
  • 9965 keer gelezen

Een sterk idee begint met een sterke naam. Daarom schuiven we ondernemers naar voren die het verschil maken met een originele bedrijfsnaam. En meestal is dat niet hun familienaam. Laat je inspireren!

Van droom naar realiteit

“Voor ik met Eva’s Appel begon, ben ik jarenlang journalist geweest. Dat kon heel druk en stressy zijn. Om te ontstressen ging ik toen vaak met mijn man wandelen langs het water hier in Gent. Toen zei ik al tegen hem: ooit begin ik een lingeriewinkel en noem die Eva’s Appel. Natuurlijk was dat toen nog maar een verre droom… Maar het flitste af en toe al door mijn hoofd.”

What’s in a name

“Eva’s Appel is een woordspelletje. Er wordt natuurlijk gesproken over een adamsappel. Anderzijds is lingerie voor mij – en voor veel andere vrouwen – een guilty pleasure. Het is de verboden vrucht (lacht). Tegelijkertijd is het ook iets heel intiems. Vrouwen geven zich letterlijk bloot als ze hier komen.”

Laat je begeleiden en coachen

“We hadden net een huis gekocht en ons eerste kindje gekregen. Niet echt een ideaal moment om een zaak te starten! Ik heb veel hulp gehad van Go For Business van Unizo. Die wezen me een coach toe, aan wie ik altijd raad kon vragen. Bijvoorbeeld bij het schrijven van het business- en ondernemingsplan. Een enorme hulp voor mij.

Vergeet je domeinnaam niet

Marieke leek dus goed voorbereid. “Toch schoot ik plots in paniek: ik had de domeinnaam Eva’s Appel nog helemaal niet geregistreerd! Opeens zag ik spoken en ging halsoverkop de naam registreren. Gelukkig was er nog niemand anders op hetzelfde idee gekomen …”

Via de domeinnaam checker kijk je snel na of je domeinnaam nog vrij is. Vervolgens kan je deze eenvoudig registreren bij een registrar naar keuze.

Een goede naam voor je zaak bedenken is een kwestie van experimenteren.

Nog nood aan inspiratie? Download dan je eigen Namenlabo met 10 experimenten om zelf een originele naam voor je idee te bedenken.

 

In samenwerking met

 

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.