Ecologisch, sociaal en dicht bij huis kamperen op KAMPING KONTAKT

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

Ecologisch, sociaal en dicht bij huis kamperen op KAMPING KONTAKT

21 januari 2020
  • 2371 keer gelezen

Je kon er niet onderuit: Blue Monday, beter bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Nu we over dit ‘dieptepunt’ heen zijn, is het hoog tijd voor nieuwe, leuke vooruitzichten. Wat dacht je ervan om al te dromen van een prachtige zomer? KAMPING KONTAKT is een hartverwarmend sociaal en ecologisch initiatief dat je meteen uit die winterblues helpt.

Kamperen in de stad

KAMPING KONTAKT ligt op een boogscheut van het centrum van Leuven. Op deze tijdelijke kampeerplek sloegen vorige zomer gemiddeld 15 kampeerders per nacht hun tentje op. De eerste editie van 1 tot 31 juli 2019 telde in totaal 500 overnachtingen. Communicatieverantwoordelijke Ana Schultze: “De organisatie van KAMPING KONTAKT bestaat uit een groep jonge, geëngageerde vrijwilligers. We zijn intussen een echte vriendengroep. Initiatiefneemster Nele Verduyn wilde een project opzetten rond kamperen in de stad. Op onze camping creëren we een echt vakantiegevoel en tonen we aan dat vakantie niet altijd ver of duur hoeft te zijn.”

Flexibele tarieven

De organisatoren willen er meer dan alleen een leuke vakantieplek van maken. Ana Schultze: “We willen een sociale ontmoetingsplek creëren voor een mix van jongeren, gezinnen, koppels, alleenstaanden, … De camping moet betaalbaar zijn voor iedereen. Daarom werken we met flexibele tarieven. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat hij/zij betaalt. Tot slot besteden we ook veel aandacht aan ecologie. We vragen respect voor mens en natuur en werken met herbruikbaar materiaal.”

Kamping Kontakt © Moyra Delafonteyne

“De camping met een K”

KAMPING KONTAKT heeft een opvallende naam. Ana Schultze: “Aangezien we geen gewone camping zijn, wilden we dit ook meteen duidelijk maken met een originele naam, een naam met een knipoog. We vonden een alliteratie best leuk. We springen ook in het oog door alles in hoofdletters en met K’s te schrijven. De mensen spreken soms over “de camping met een K”.”

Professionele website

“We hebben onze naam begin 2019 laten registreren, meteen na de oprichting van de vzw. De url www.kampingkontakt.be is heel duidelijk, herkenbaar en makkelijk terug te vinden.”

De oprichters legden bewust de domeinnaam met extensie .be vast. Ana Schultze: “Het geeft duidelijk weer dat we ons richten tot de lokale, Belgische markt. Wij werken voornamelijk in Leuven en omgeving. We sluiten internationaal groeien niet uit maar we willen ook niet te ambitieus zijn én we willen vooral ons concept behouden. Misschien geen slecht idee om ook al een .com te claimen.” (lacht)

KAMPING KONTAKT opent opnieuw haar deuren tijdens de tweede editie van 1 tot 31 juli 2020.

Tips voor starters

Ana Schultze geeft ons 3 goede tips voor startende ondernemers:

  • Durf feedback vragen

“Wil je een vzw of een zaak oprichten, wees dan zeker niet bang om feedback te vragen aan andere organisaties die je inspireren. De Leuvense Jeugddienst heeft ons heel erg geholpen. Er zijn altijd netwerken die je kunnen helpen, voor gelijk welke onderneming.”

  • Stel een ondernemingsplan op

“Wij maakten gebruik van het businessmodel canvas. Hiermee sta je stap voor stap stil bij wat je echt wil doen en wie je wil bereiken. Een handig model om de bouwstenen van je organisatie af te toetsen.”

  • Verdeel de rollen

“Als je iets onderneemt in groep, spreek dan goed af wie wat doet. Zo is er bij ons iemand verantwoordelijk voor het financiële, iemand voor de horeca, ik sta in voor de communicatie, enzovoort. Alleen zo kan je efficiënt werken en vergaderen.”

Vind je het moeilijk om een goede en creatieve naam voor jouw zaak te bedenken? Experimenteer en brainstorm dan aan de hand van ons Namenboekje.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.