Hoe bedenk je een bedrijfsnaam voor een zaak met hippe, tweedehands geboortelijsten?

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Tips

Hoe bedenk je een bedrijfsnaam voor een zaak met hippe, tweedehands geboortelijsten?

29 augustus 2018
  • 3594 keer gelezen

De perfecte naam vinden voor je eigen zaak is een kwestie van experimenteren. Associaties maken en vertrekken vanuit de gekste ideeën: het werkte voor Mic Mac Minuscule. Een bijzondere naam die onze interesse wekte…

Unizo heeft Mic Mac Minuscule uitgeroepen tot Oost-Vlaamse Starter van het Jaar. Mic Mac Minuscule stelt hippe, tweedehandse én ecovriendelijke geboortelijsten samen voor jonge ouders. Dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor onze planeet. Wanneer jouw kinderen uit de luiers zijn, kan je je babyspullen verkopen aan deze vooruitstrevende starter. Zij geven je spullen een nieuw leven.

Associaties maken

Jona Mukabalisa van Mic Mac Minuscule legt uit hoe ze deze aparte naam bedachten: “We zijn beginnen associëren. We schreven onze gekste ideeën op en vertrokken van daaruit voor een leuke naam.” Er waren enkele vereisten waaraan de naam moest voldoen. Jona: “We zochten naar woorden die te maken hadden met kinderen en consuminderen. We kwamen al snel terecht bij Mik Mak en Mon, de Vlaamse jeugdserie uit onze eigen kindertijd. Bij consuminderen dachten we aan minuscule.”

Naam aftoetsen bij de doelgroep

De naam moest voor de Mic Mac Madammen en Meneren hip en vlot klinken en in meerdere talen bruikbaar zijn. Ze begonnen met een grote brainstorm en kwamen zo tot een longlist van mogelijke namen. Na filtering hielden ze een shortlist van 5 kanshebbers over en deze namen werden via een poll bij vrienden en kennissen uit de juiste doelgroep afgetoetst. En zo werd Mic Mac Minuscule geboren. “Onze naam staat voor minimale rompslomp, zo weinig mogelijk rommel en vanalles bij elkaar zoeken voor onze mini me’s”, zegt Jona.

Denk aan de lengte en schrijfwijze

Jona en haar team zijn tevreden over de naam. “Er is veel te doen met de term Mic Mac. Zo zijn er de Mic Mac Madammen en onze Mic Mac Meetings.” Toch zijn er een aantal nadelen waar Mic Mac Minuscule tegenaan botst. “De naam is erg lang en daardoor moeilijk te onthouden. Ook over de schrijfwijze bestaat er veel twijfel”, zegt Jona.

Extensie per land

Mic Mac Minuscule koos bewust voor een .be-domeinnaam. Dit deden ze omdat België de eerste markt is die ze willen veroveren. “Naar de toekomst toe zouden we eerder kiezen voor een extensie per land, dan voor een .com.” Een duidelijke strategie in de keuze van domeinextensies.

What’s in a (good) name?

Dé tip voor andere starters is volgens Jona is om verschillende schrijfwijzen op te nemen in je zoekwoorden. “Gevonden worden via Google is veel waard”, zegt ze.

Een goede naam voor je zaak bedenken is een kwestie van experimenteren.

Nog nood aan inspiratie? Download dan je eigen Namenlabo met 10 experimenten om zelf een originele naam voor je idee te bedenken.

 

In samenwerking met

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.