7 moeilijke domeinnamen: hoe worden ze online gevonden?

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Tips

7 moeilijke domeinnamen: hoe worden ze online gevonden?

24 oktober 2018
  • 3104 keer gelezen

Zonder sterke naam, geen sterke domeinnaam. Maar wat als je al een bedrijfsnaam gekozen hebt die niet gemakkelijk te vertalen is naar een goede domeinnaam? We bekijken hoe 7 merken hiermee omspringen.

llanfairpwll.org

llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.
co.uk Wablieft? llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.
co.uk. Iedere website wordt gebouwd om gevonden te worden. Maar voor het kleine Welshe dorpje met de langste naam ter wereld is dat niet zo evident. Zij vonden er echter een oplossing voor en kozen voor het minder lange www.llanfairpwll.org.

Korter of langer? Lees onze tips over de ideale lengte voor een domeinnaam.

 

2dehands.be

Hoe ging het nu ook weer? Tweedehands.be? 2dehands.be? Of toch 2ehands.be? Wel, de correcte schrijfwijze is 2dehands.be, met een d dus. Maar dat maakt helemaal niets uit.  2dehands.be was onze schrijfverwarring een stap voor en registreerde in één moeite ook alle afgeleide domeinnamen.

 

11.be

Cijfers in domeinnamen zorgen vaak voor verwarring: niemand weet goed of hij ze voluit moet schrijven of niet. Voor 11.11.11 is het extra moeilijk. De naam van hun organisaties bestaat enkel uit cijfers. Met 11.be kozen ze voor de meest elegante oplossing.

bnpparibasfortis.com

BNP Paribas Fortis, of ook wel de bank waarvan niemand de naam correct kan spellen. Hoeft ook helemaal niet. Zodra je iets gelijkaardig intikt, kom je op de juiste website terecht. Probeer maar: bnparibasfortis.be. Of deze: bnpparisbas.be. Handig!

 

payconiq.be

Een evidente naam voor een app om mobiel te betalen. Maar minder evident om te spellen. Lees het verhaal achter de naam Payconiq en hoe ze een handig alternatief bedachten voor de correcte schrijfwijze.

 

hm.com

Een bedrijfsnaam als h&m is het niet evident om een domeinnaam vast te leggen. De ampersand is immers geen bruikbaar teken. Hm.com is dan een logische keuze. Maar misschien hadden ze beter ook handm.com geclaimd om écht geen enkele bezoeker te missen.

Ben je zelf op zoek naar een geschikte bedrijfs- en bijpassende  domeinnaam, zorg dan dat je de spelregels voor een geldige domeinnaam kent.

 

raadvst-consetat.be

Om af te sluiten lopen we even bij de Raad van State langs. Afkortingen? Lekker handig dachten ze daar vast. Niet dus. Gelukkig kom je kom je via raadvanstate.be op exact dezelfde website terecht.

 

Doe eens alternatief!

Ben je van plan om binnenkort een domeinnaam te registreren? Leg dan meteen ook enkele voor de hand liggende alternatieven vast. Zo vermijd je bezoekers te missen! De beschikbaarheid test je via de domeinnaamchecker.

 

Een goede domeinnaam start met een goede naam

Zonder sterke naam, geen sterke domeinnaam! Denk hier dus tijdig over na en neem voldoende tijd om dit grondig aan te pakken. Wij zetten je graag op de goede weg:

• check Claimjeidee voor brainstorminspiratie en praktische tips om van je naam een succes te maken;
• schrijf je in voor onze nieuwsbrief: zo krijg je de laatste tips, tricks en cases rechtstreeks in je mailbox;
• download ons gratis namenboekje met tips en experimenten om zelf een sterke bedrijfsnaam te bedenken.

Veel succes!

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.