5 hoopgevende initiatieven met een goed gevonden naam

Heb je een goed idee?
Leg dan eerst je naam en je domeinnaam vast.

Inspiratie

5 hoopgevende initiatieven met een goed gevonden naam

4 mei 2020
  • 1043 keer gelezen

De afgelopen weken werden er heel wat hartverwarmende initiatieven uit de grond gestampt om zowel de zorgsector als de kleine zelfstandige een hart onder de riem te steken. Wij verzamelden er vijf waarvan de domeinnamen perfect het doel omschrijven.

De domeinnamen van elk van deze initiatieven zijn descriptief. Ze omschrijven met andere woorden letterlijk waar ze voor staan, in tegenstelling tot een volledig verzonnen naam. Is dat altijd het beste idee? Niet noodzakelijk, maar het werkt wel als er goede content bij hoort. En dat is hier zeker het geval. Het doel is namelijk om mensen te helpen en ondersteunen en dan word je met een duidelijke en descriptieve domeinnaam nu eenmaal het makkelijkst gevonden.

Wij helpen mee

Deze website is in het leven geroepen om onze zorgverleners een handje te helpen. Mensen kunnen aangeven dat ze beschermend materiaal zoeken, doneren of als koerier willen vervoeren. Het is samen met maakjemondmasker.be een initiatief van de ‘corona denktank’, een website die alle burgerprojecten verzamelt.

Berenjacht voor iedereen

Nu de scholen gesloten zijn en heel wat ouders van thuis werken, is het niet altijd evident om kinderen bezig te houden. De Berenjacht kon dan ook op heel wat bijval rekenen. Het concept? Kinderen zoeken samen met hun ouders of begeleiders naar de beren die achter de ramen zitten in de buurt. Beweging en een mentaal verzetje gecombineerd, perfect dus. De mensen achter ‘Berenjacht voor iedereen’ gingen nog een stap verder. Zij maakten een website waarop je de Berenjacht-affiche in een pak verschillende talen kunt downloaden. Zo kunnen ook mensen die (nog) geen Nederlands praten, meedoen.

Iedereen OK

Je herkent het misschien wel: je hebt een routine, je probeert te bewegen en toch blijf je onrustig, slaap je slecht, … Dat is normaal. Onze mentale gezondheid staat extra onder druk in deze onzekere tijden. Daarom is het belangrijker dan ooit om aan je mentale weerbaarheid te werken. Om je daarbij te helpen, lanceerde klinisch psychologe Elke Van Hoof ‘Iedereen OK’. Op de website vind je, naast achtergrondinformatie, een online interventie. De tool is een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan van ongeveer vijfenveertig minuten en helpt je om kalmer te worden en te blijven functioneren. Je kan het alleen doorlopen of met je huisgenoten of partner.

Lockdownlove

Het zit ‘m in de kleine dingen. De initiatiefnemers achter #lockdownlove spelen daar op in. Via de website kan je verschillende affiches downloaden om op te hangen aan je raam of om uit te delen via je zaak. Het doel? Meer liefde verspreiden, kleur brengen in de straten en wie het nodig heeft een hart onder de riem steken. Elke affiche heeft een specifiek doel: iemand bedanken, hulp vragen of laten weten dat je iets extra hebt voor wie het nodig heeft (een rol toiletpapier bijvoorbeeld). De resultaten worden verzameld via #lockdownlove. Wat trouwens een mooie alliteratie is en dat werkt om gevonden te worden. Een domeinnaam die iets extra biedt, zoals een rijm, alliteratie of zelfs een speciale extensie zoals .love scoort beter en trekt sneller de aandacht.

Wij komen terug

De coronacrisis treft bepaalde sectoren bijzonder hard. Het is een streep door de rekening van vele kleine zelfstandigen. De deuren blijven voorlopig gesloten, maar dat gaat natuurlijk gepaard met een stevige financiële kater. ‘Wij komen terug’ wil hen daarom steunen. Je kan dan misschien niet naar je favoriete restaurant gaan, maar je kan wel een cadeaubon kopen. Of misschien heeft die ene boetiek wel een webshop? Het lijken misschien kleine bijdragen, maar het is voor hen een enorme hulp om de komende weken te overbruggen.

Zit je zelf met een mooi idee en zoek je daar nog een originele naam voor? De tips van onze Namenexpert helpen je op weg.

Doen

Maak je idee concreet.

Een geniaal idee bedenken? Geen probleem. Maar dat idee ook uitvoeren? Da's een ander paar mouwen.

Meest gelezen

Lees ook

  • .be
  • .brussels
  • .vlaanderen

Waarom het belangrijk is
om een eigen webadres te hebben.